ALKAKAPS - Paleta e re e kapsulave të buta xhelatinoze
ALKAKAPS - Paleta e re e kapsulave të buta xhelatinoze
Coenzyme Q10
Coenzyme Q10

për më shumë energji

Koenzimit Q10 (ubidecarenone, ubiquinone) është kofaktor enzimor natyror, i pranishëm në çdo qelizë të organizmit të njeriut, ku ka rol esencial në prodhimin e energjisë, e cila është e nevojshme për funksionimin e organizmit në tërësi.

Mund të futet nëpërmjet ushqimit (më të pasura me koenzim Q10 janë peshku dhe mishi, si dhe drithërat, soja, spinaqi dhe lakra romane), i njëjti krijohet edhe në organizëm.

Prodhimi i koenzimit Q10 është më e shprehur në qelizat e zemrës, mëlçisë, veshkave dhe pankreasit, kurse sintetizohet nga amino thartira tirozin, në prani të vitaminave B2, B6, B12, thartirës folike, niacinit, thartirës pantotenike dhe vitaminës C. Aftësia për të bërë sintezën e koezimit Q10 në organizëm zvogëlohet me kalimin e viteve, prandaj edhe koncentrimi i tij në gjak bie ashtu si njeriu plaket.

Koenzimi Q10 ka më shumë funksione në organizëm:

● Ka rol të rëndësishëm në prodhimin ndërqelizor të energjisë, më saktë në krijimin bashkëdyzimit të pasur energjetik ATP (Adenosine Triphosphate) në të gjitha qelizat, veçanërisht në muskulaturën e zemrës dhe atë skeletore;

● Ka rol të antioksidantit – i mbron qelizat nga veprimi i dëmshëm i të ashtuquajturave radikale të lira;

● Ka rol të imunostimulatorit – e aktivizon sistemin imunologjik;

● I përdorur në mënyrë të pavarur apo në kombinim në terapi antihipertenzive e ul shtypjen e ngritur të gjakut.

ALKAKAPS Koenzim Q10 kapsulat e buta xhelatinoze në një kapsul përbëjnë 10 mg koenzim Q10.

Sasia ditore e rekomanduar e këtij prodhimi në varshmëri nga qëllimi janë: 1-6 kapsula gjatë ditës, të ndarë në 3 doza, që merren pas ushqimit. U rekomandohet të gjithëve që u nevojitet energji plotësuese, personave më të moshuar, sportistëve, personave me shtypje të ngritur të gjakut...

Paraqesin shtesë në ushqim, i cili mund të merret në farmaci pa recetë mjekësore.

Paketimi përmban 60 kapsula të buta xhelatinoze.

● Përbërja

Paraqesin kapsula të buta xhelatinoze, shtesë në ushqim.

Një kapsulë përmban 10 mg koenzim Q10 (ubidecarenone).

Doza e rekomanduar ditore 1-6 kapsula, gjegjësisht

10-60 mg koenzim Q10.

● Rekomandohet

tick Për funksionim normal të muskulit të zemrës dhe sistemit     qarkullues;

tick Te sportistët profesional dhe të personat më të moshuar,

    për shkak të aktiviteteve intensive fizike dhe zvogëlimit, me     kalimin e kohës, të nivelit të koenzimit Q10 në gjak dhe inde;

tick Për plotësim të nevojave për koenzim Q10, që me ushqim     nuk plotësohen.

● Mënyra e përdorimit

Nga 1-6 kapsula në ditë, në 3 doza të ndara, pas ushqimit.